Sluit Poolhouse Plaza
Le plus grand showroom couvert de pool houses! Ouvert 7/7!
Actualités
24 July 2019

Wat komt er allemaal kijken bij een poolhouse?

Overweegt u om een poolhouse te plaatsen? Of heeft u de knoop al doorgehakt en beslist om uw woning uit te breiden met een elegante en comfortabele tuinconstructie? Een schitterende keuze waar u nog jarenlang van zult genieten; heerlijk buiten koken, ’s avonds met vrienden of familie samenzitten op een verwarmd terras, ontspannen in een hobby- of fitnessruimte, … Toepassingen genoeg en een gegarandeerde meerwaarde voor uw woning.

Wel zijn er enkele zaken waar u best rekening mee houdt bij de plaatsing van een poolhouse. Een aantal puur praktische of wettelijke zaken, maar ook criteria die het genot van uw poolhouse nóg groter zullen maken.

 

Bouwvergunningen en technische aansluitingen

Te beginnen bij de wettelijke bepalingen. Mag u zomaar een poolhouse plaatsen aan uw woning, of heeft u een bouwvergunning nodig? De wetgeving is vrij duidelijk: zolang de poolhouse niet gebruikt wordt als woning en niet al te groot of hoog is, heeft u géén bouwvergunning nodig. Op link tekst bouwvergunning vindt u de precieze wetgeving, al kijkt u best ook met uw gemeente of er specifieke lokale regels bestaan.

De technische voorzieningen voor een poolhouse hangen vooral af van de toepassingen. Is het de bedoeling om een fitnessruimte of hobbykamer te bouwen, dan volstaat een elektriciteitsaansluiting. Wilt u echter een buitenkeuken, dan zorgt u best ook voor gas en water, terwijl u voor een volledige buitenwoonkamer ook voor een tv-signaal moet zorgen.

 

De uitvoering en plaatsing

Nadat u beslist hebt welke rol uw poolhouse zal vervullen en welke voorzieningen u wilt plaatsen, volgen de praktische keuzes. Welke ruimtes moeten er aanwezig zijn, wat is de totale oppervlakte, wat is de ideale ligging? Definitieve keuzes, dus het is belangrijk dat u er goed bij stil staat. Om te weten hoe groot bepaalde ruimtes moeten zijn, moet u er ook rekening mee houden dat de kinderen later groter worden en dat de familie op langere termijn nog kan uitbreiden. Schenk ook zeker voldoende aandacht aan de oriëntatie van uw poolhouse en aan de plaatsing van de vensters. Een ideale combinatie van natuurlijk licht en zonnewering is essentieel.

Voor bepaalde zaken moet u waarschijnlijk een beroep doen op een aannemer (graafwerken, gieten van beton, plaatsen van tegels, …). Ook hier geldt dat u best op voorhand goed nadenkt over keuzes waar u nog tientallen jaren van zult genieten. Koop dus goede materialen en kies een aannemer waar u 100% op kunt vertrouwen en die alle werken heeft afgerond op het moment dat wij uw poolhouse kunnen komen plaatsen.